Recept: Paddenstoelensoep

Ingrediënten

  • 250-500 gr paddenstoelen voor de basis (shiitakes, oesterzwammen, maitake, cordyceps etc.)
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 250-500 gr champignons (bijv. kastanjes, shimeji)
  • 1 grote rode ui/bosui of prei, gesnipperd
  • beetje ongezouten roomboter
  • 2 flinke tenen knoflook, in dunne schijfjes
  • versgemalen zwarte peper
  • rozemarijn
  • tijm
  • pecorino
  • cress

Cressen zijn te koop via Koppert Cress

Paddestoelen zijn o.a. te koop via Mushroomsonline.eu

Bereiding

Snijd de paddenstoelen voor de basis grof en breng deze aan de kook met de groentebouillon.

Wok ondertussen de andere champignons met de gesneden ui/prei in een beetje roomboter in een wok of koekenpan totdat ze zacht worden, voeg dan de knoflook toe en zet het vuur hoog. Niet te lang, want de knoflook mag niet verbranden! Blijf omscheppen. Blus nu met een klein scheutje groentebouillon. Blijf goed rondscheppen. Maal er wat zwarte peper over. Zet de staafmixer in de groentebouillon met de paddenstoelen en mix dit tot een gladde soep. Voeg hierna de champignons met ui/prei toe. Breng op smaak met rozemarijn en tijm.  Serveer de soep met wat geraspte pecorino en cress. Enjoy!


Melissa Coenradie

Dit artikel is geschreven door Melissa Coenradie, orthomoleculair (darmflora)therapeut en ketogeen voedingscoach. Met haar bedrijf Be Healthy Coaching begeleidt zij jong en oud bij een gezonde darmfora en voedingspatroon.

Wil je meer over haar of de praktijk weten, kijk dan bij de Bewust Westland professionals.

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...