Praktijk Heerenvliet - lichaamsgerichte psychotherapie, traumawerk, EMDR, eft, Narcisme expert

Praktijk Heerenvliet
Wateringen

Het begeleiden van mensen naar meer innerlijke autonomie en veerkracht is mijn drijfveer. Loslaten van wat je niet meer wilt en bewegen naar vrijheid, vitaliteit en creativiteit is het doel.

Mijn naam is Sibylle Leder. Als therapeut geef ik in mijn  Praktijk Heerenvliet  te Wateringen individuele sessies, groepstrainingen en cursussen. Ook ben ik er als zang- en pianodocente werkzaam.

Lichaamsgerichte (psycho-)therapie werkt met verschillende technieken, waaronder bio-energetica, gesprekstechnieken, ademwerk, body-drama maar ook spel, creativiteit en meditatie. 

Ik combineer 2e lijns- met 1e lijns- interventies zoals EMDR, traumawerk (vroegkinderlijk trauma behandeling en Complex PTTS), binnenkort schematherapie en relatietherapie. 

Verder ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van slachtoffers van psychisch en emotioneel geweld (Narcisme/ Psychopathie). Ik heb weerbaarheidstrainingen  ontwikkeld en geef lezingen en psycho-educatieve trainingen  waar ik theorie met lichaamswerk combineer.

Ik heb geleerd om houding, beweging, stem, gebaren en ademhaling te observeren en het menselijk lichaam als kompas te gebruiken. Het lichaam drukt zich eerlijker en preciezer uit dan waar we vaak met taal toe in staat zijn.

Samen met de cliënt ga ik opzoek naar diens gedachten en overtuigingen. Vervolgens kijken we wat hieraan ten grondslag ligt. Onderdrukte gevoelens, zoals pijn, angst en boosheid kunnen voelbaar worden. Het toelaten van deze emoties geeft ruimte om een ervaringsgericht proces van heling in gang te zetten.

Ik werk vanuit het HIER en NU en kijk vanuit het verlangen van de cliënt naar de geschikte technieken, om afgestemd te werken, zonder in een bepaalde richting te pushen. 

 

Over Praktijk Heerenvliet

Sibylle betekent in het Grieks waarzegster. En ik heb deze naam denk ik niet per toeval gekregen: waarnemend, in het NU.

Ik ben in Luzern (Zwitserland) geboren en heb aan het Conservatorium Luzern de zangopleiding tot docerend musicus afgerond. Hierna ben ik naar Den Haag verhuisd om verder aan het Koninklijk Conservatorium en bij Heent Prins voort te zetten.  Als klassiek zangeres, zangdocente en dirigente ben ik jaren geleden gefascineerd geraakt hoe lichaam en geest met elkaar in verbinding staan. Om mijn kennis te verdiepen heb ik de 5-jarige opleiding  Integrated Psychotherapy (individueel en groepswerk) bij Bodymind Opleidingen (Rotterdam) gevolgd en met succes afgerond. Ook wilde ik meer weten over verbanden in het familiesysteem. Hoe werken relaties buiten ons zelf en in ons zelf? Ik heb mij bijgeschoold voor familieopstellingen, delenwerk en binnen kort volg ik opleiding tot relatietherapeut. 

Mijn fascinatie ligt in het ontwikkelen van innerlijke autonomie. Mensen te mogen begeleiden tot meer Ik-sterkte, keuze te kunnen maken in Ja of Nee zeggen om uiteindelijk deelnemer te zijn van het leven ipv overleven. Hierbij ben ik reisgenoot en soms een soort vroedvrouw.

Op het gebied van trauma ben ik mij steeds aan het verdiepen in 1e lijns interventies. Zo werk ik met EMDR, imaginaire exposure, imaginaire rescripting, NET en binnenkort ook schematherapie. Aangezien ik voldoe aan PLATO eisen, worden sessies deels vergoed vanuit de aanvullende ziektekostenverzekering. 

Als moeder van een tweeling voel ik mij rijk en ik geniet enorm van hun groeiproces en het leven met mijn levenspartner Wim.


Praktijk Heerenvliet

Sibylle Leder

Heerenvliet 18
2291 CZ Wateringen

Lid van beroepsvereniging

Praktijk Heerenvliet - lichaamsgerichte psychotherapie, traumawerk, EMDR, eft,  Narcisme expert