Integrale therapie - Rituelen - Ceremonies

GaiaWise
Naaldwijk

Integrale therapie is gericht op de mens in zijn geheel. Het volgt geen strak stappenplan, maar beweegt mee met het proces van de persoon, zodat de begeleiding hierop aansluit.

Ieder mens bestaat uit verschillende bewustzijnslagen. En de mate van bewustzijn dat een persoon op de verschillende lagen heeft, vertelt iets over het algehele bewustzijnsniveau. Dit maakt dat we het leven ieder op ons eigen unieke manier ervaren. Deze bewustzijnslagen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en werkt met en in elkaar door als een samenwerkend systeem.

Blokkade
Als ergens een blokkade optreedt en deze wordt niet opgemerkt, werkt dit door in alle lagen, als een domino effect. De klacht uit zich in de volgende bewustzijnslaag, net zo lang totdat er actie ondernomen wordt. Het is een prachtig mechanisme dat samenwerkt met onze kern, ons Zelf, zodat deze weer gehoord wordt en de persoon zijn authentieke Zelf tot expressie kan brengen in deze wereld.

Geen strak stappenplan
Integrale therapie is niet afgesteld op één bepaalde therapie vorm, maar put uit vele verschillende vormen en gebruikt dat wat nodig in afstemming op de persoon. Het volgt geen strak stappenplan, maar beweegt mee met het proces van de persoon. Integrale therapie zorgt voor kijken naar het totale plaatje zodat er een keuze gemaakt kan worden die volledig afgestemd is, voorbij de klacht en de huidige laag waarin deze zich bevindt. De ervaringen waar de persoon mee te maken heeft staan vaak in verbinding met verdrongen, niet geaccepteerde aspecten in zichzelf. Hier aandacht aan geven, het doorleven, loslaten en integreren zorgt voor meer ruimte om uiteindelijk de persoon te kunnen zijn wie je in werkelijkheid bent. 

Over GaiaWise

Het leven is één groot speelveld, waarin we mogen ervaren en spelen, iedere dag opnieuw. Ik hou dan ook van ontdekken, of dat nu nieuwe plekken zijn in een land of plekken in mijzelf die ik niet goed ken. Reizen is één van mijn passies, zowel van binnen als fysiek buiten. Bij reizen (op beiden manieren) komt een automatische verlegging van grenzen en daarin ervaar ik vrijheid. Ik vind het een magisch spel! 

Ik ben afgestudeerd aan de SPSO Integrale Menswetenschappen als psychosociaal therapeut. Het onderwerp van mijn afstudeer scriptie betrof een onderzoek naar het mogelijke verband tussen de dertigers crisis en de ontkende vrouwelijke kracht in de vrouw. Tijdens dit onderzoek, dat tevens een onderzoek in mijzelf was, werd een verlangen geboren. Na een lange periode van helen en (h)erkennen van mijn eigen Vrouw-Zijn ben ik vorig jaar gestart mijn passie en missie naar buiten uit te dragen door GaiaWise.

GaiaWise staat voor de wijsheid van het oer-vrouwelijke en begeleidt vrouwen om hun eigen diepste wijsheid weer te leren verstaan en te integreren in hun leven. Dit begeleiden doe ik op verschillende manieren; ceremonies, rituelen, vrouwen cirkels, één op één trajecten en integrale therapie.  

Iedere vrouw, ieder mens, is uniek en heeft zijn/haar eigen pad en eigen manier van ont-wikkelen. Voor mij spreekt het dan ook voor zich dat ik op integrale manier naar de persoon voor me kijk en in ieder moment opnieuw invoel wat er nodig is om aan te sluiten op haar eigen wijsheid.


GaiaWise

Marloes Welling

Gerberalaan 13
2671KA Naaldwijk

Integrale therapie - Rituelen - Ceremonies