Petra Alemke - lichaamswerk en coaching

Petra Alemke Lichaamswerk & Coaching
's-gravenzande

Petra Alemke Lichaamswerk & coaching werkt integraal: fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch, alle vier zijn zij met elkaar verbonden. Wanneer er op een bepaald vlak iets uit balans is heeft dit effect op een ander vlak. 

De focus van mijn werk ligt momenteel op EMT en coaching.

EMT (Energetic Manual Therapy) is ontwikkeld door Dr. Glenna Rice. Bij deze methode wordt gewerkt op de fascia waarbij energetisch lichaamswerk is toegevoegd. 

Fascia is een bijzondere vorm van bindweefsel wat als een vlies om alle spieren, botten, organen en gewrichten zit en een heel netwerk vormt in het lichaam en hierdoor met alles verbonden is. Het is als het ware een driedimensionaal web. Wanneer er ergens in het web een hapering of een blokkade is, zal dit effect hebben op een andere plek in het web.
In fascia kan men ook herinneringen, standpunten en emoties opslaan en vasthouden. Door de combinatie van de myofascia release technieken met energetisch lichaamswerk kunnen blokkades (fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch) op een zachte wijze losgelaten worden.

In mijn coachingsessies werk ik veelal via intuïtie en mijn vermogen om achter de woorden te kijken, waardoor er snel naar de kern van een probleem kan worden gegaan. Vaak verbind ik coaching met een vorm van lichaamswerk zoals ademwerk, massage of EMT.

Over Petra Alemke Lichaamswerk & Coaching

Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in astrologie, bloesemtherapie en aromatherapie. In groep 7 hield ik dan ook mijn spreekbeurt over aromatherapie en in de jaren daarna ben ik mij blijven interesseren en verdiepen. Tijdens de middelbare school kreeg ik vage klachten en onderging ik hiervoor voetreflexzone therapie en dit hielp enorm.

Na de middelbare school ben ik zelf begonnen met de opleiding lichaamsdiagnostiek en voetreflexzone therapie, vervolgens deed ik de opleiding integrale massage. Geïnspireerd door de Thaise massage in Nederland wilde ik dit ook in Thailand leren vervolgens ontmoette ik een medicijn vrouw waarbij ik in de leer ging en zij leerde mij veel over het energetisch communiceren met het lichaam. Later ging ik in de leer bij een ayurvedisch arts in India om dit nog meer te verdiepen. Naast lichaamswerk heb ik ook vele opleidingen en ervaring in actieve meditatie, ademwerk, bewustwordings technieken en coaching.

Vanaf mijn eerste opleiding tot op heden ben ik mij blijven ontwikkelen op het gebied van lichaamswerk, bewustwording en coaching.

Naast deze grote passie vind ik het heerlijk om dicht bij zee te wonen, hou ik van sufi dans, muziek en geniet ik van mijn lieve en trouwe viervoeter.


Petra Alemke

Petra Alemke Van der Gaag

Van Geeststraat 1
2691 BE 's-gravenzande

Petra Alemke - lichaamswerk en coaching