Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

06apr 2023
Bondgenoten bijeenkomst voor slachtoffers van Narcisme, emotioneel en psychisch mishandeling

Praktijk Heerenvliet
Wateringen (nl)

Bondgenoten bijeenkomst voor slachtoffers van Narcisme, emotioneel en psychisch mishandeling. Delen en Verbinden om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen en in het onmogelijke te kunnen staan.

Mishandeling is vaak onzichtbaar en ongrijpbaar. Slachtoffers ervaren een breed scala van klachten zoals: angst, depressie, burnout, slaapproblemen, dissociatie, hoofdpijn, stress, etc. Vaak kunnen ze geen duidelijkheid geven over de oorzaak van hun klachten. De kern lijkt een onvermogen te zijn om over het eigen leven te beschikken. Het misbruik gaat vaak over iets wat meer onderhuids zit en taalloos is. De manipulatie van de pleger van geweld heeft dit gecreeerd en deze plegers zijn vaak personen met  (trekken van) persoonlijkheidsstoornissen als Narcisme en Psychopathie. Vaak worden er (door onwetenheid bij hulpverleners) verkeerde diagnoses gesteld waardoor de slachtoffers soms jarenlang van het kastje naar de muur lopen. Het is van groot belang dat slachtoffers hulp krijgen om de verantwoordelijkheid voor het destructieve gedrag van de ander (ouders, partners, op de werkvloer, familieleden) los laten en verantwoordelijkheid te nemen hoe je daarop reageert. 

Bondgenotenbijeenkomsten geven de mogelijkheid om over ondraaglijke pijn  te praten, te ontladen en door het luisteren van bondgenoten te mogen zijn wie je bent en gezien te worden. Slachtoffers leren te (h)erkennen waarmee ze dealen, dat ze niet gek zijn en dat het mogelijk is om te leren in het onmogelijke te kunnen staan zonder de pijn toe te dekken (b.v door verslavende middelen). Het is voor ieder slachtoffer mogelijk om weer contact met jezelf te maken, meer IK-kracht te krijgen en de regie weer in eigen hand te nemen.

Aanmelding verplicht!    Stuur mail of bel 42408505

Informatie

06 apr 2023 | zaterdag ochtenden: 28 nov, 12 dec (aanmelding verplicht!)
19.30 - 21.30
20,00 per ochtend

Waar?

Praktijk Heerenvliet te Wateringen
Heerenvliet 18
2291CZ Wateringen (nl)

Bondgenoten bijeenkomst voor slachtoffers van Narcisme, emotioneel en psychisch mishandeling