Hardlopen, Mindful hardlopen/wandelen, bootcamp. Zonder prestatiedruk, ten bate van meer bewustzijn.

Biefit Loopschool Westland
Naaldwijk

Biefit Loopschool Westland biedt een breed aanbod aan in sportieve activiteiten in de buitenlucht: Hardlopen, Mindful hardlopen / wandelen, bootcamptrainingen en yogarunning. Sporten & bewustzijnsontwikkeling gaan hand in hand.

In het voorjaar van 2019 hebben Biefit Gezondheidswinkel en Loopschool Westland hun krachten gebundeld. Beide partijen staan voor natuurlijke gezondheidsbevordering, bewustzijnsontwikkeling, de stimulering van het zelf genezend vermogen en de preventie tegen ziekte en ongemak. Naast goede voeding is beweging hierbij van groot belang.

Op je eigen niveau

Zit je bij wijze van spreken al jaren op de bank en weet je eigenlijk wel dat het beter is om wat meer aan beweging te gaan doen, dan kun je kiezen voor de Easy Runners op maandagavond. Hardlopen iets te veel van het goede? Wat dacht je van mindful wandelen? Tijdens de wandeling doen we laagdrempelige dynamische oefeningen ter bevordering van spierkracht, lenigheid en een goede manier van ademhalen. Zo werk je niet alleen aan je fysieke maar ook aan je mentaal/emotionele conditie.

Juist al een poosje bezig met hardlopen, maar op zoek naar goede begeleiding, dan is de gevorderdengroep op maandagavond vast iets wat bij jou past.

Liever een individuele hardlooptraining met personal trainer? Ook dat is mogelijk.We onderscheiden ons door veel individuele aandacht, professionaliteit, ervaring en deskundigheid.Het aanbod is heel divers; zo word er in de mindful hardloop en wandelgroepen bijv. regelmatig aandacht gegeven aan focustraining / meditatie, ademhaling, blessurepreventie en krachtopbouw. 

De ontwikkeling van het fysieke bewustzijn is in alle groepen sowieso een belangrijke doelstelling.

Het aanbod:

  • Mindful wandelen
  • Mindful hardlopen
  • Diverse niveaus hardloopgroepen
  • Bootcamptrainingen op laagdrempelig tot pittig niveau
  • Yogarunning (combinatie van een laagdrempelige hardlooptraining gevolgd door Yin yoga)

Over Biefit Loopschool Westland

Loopschool Westland is een initiatief van George Edelman.George is naast eigenaar en hoofdtrainer ook bekend van zijn eigen praktijk: Welzijnspraktijk Edelman. De loopschool is ontstaan vanuit zijn ideaal.

"Ik geloof heilig in het zelf genezend vermogen van het menselijk lichaam", aldus George. "Eén van de eerste stappen die je moet zetten als je vitaler en gezonder wilt worden is de balans herstellen tussen de mentaal/emotionele en de fysieke belasting. Want daar zit in onze hectische maatschappij vaak de kink in de kabel: we zijn mentaal vaak overbelast en fysiek onderbelast. Ik heb 8 jaar lang als sporttherapeut in de psychiatrie gewerkt en heb daar vele wonderen zien gebeuren. Je moet als trainer dan wel zien wanneer de lat qua intensiteit wat omlaag of omhoog kan. Want dat competitieve kan wel leuk zijn maar soms ook een grote valkuil."

Het motto wat ik graag hanteer is: "We gaan naar buiten om te bewegen, niet om te presteren."


Biefit Loopschool Westland (onderdeel van Welzijnspraktijk Edelman)

George Edelman

Westlandstraat, 37
2671RW Naaldwijk

Hardlopen, Mindful hardlopen/wandelen, bootcamp. Zonder prestatiedruk, ten bate van meer bewustzijn.