HSP coach, coaching met de hond, nlp, persoonlijke ontwikkeling en groei

Kijkje in je hart
Honselersdijk

Coaching met de hond. Kernwoorden zijn: nieuwsgierig naar jezelf, verwondering, verrijking, verdieping, praktische oefeningen, HSP, buiten spelen, honden.

Coaching met de Hond: 
Ik zet mijn hond in bij de coaching. Dit betekent dat we soms letterlijk aan de slag gaan met de hond door bijvoorbeeld een parcours te lopen, of opdrachten die je mag uitvoeren met de hond. Maar ook zal je bij mij veel op vloerankers staan waarbij de hond in het energetisch veld zal deelnemen. De hond kan je bewust laten worden van je eigen gedrag. Hij resoneert op de emotie van de mens, en laat dit zien in zijn eigen gedrag. Hij houdt je als het ware een spiegel voor.
Hierdoor wordt onbewust gedrag omgezet in bewust gedrag.
Het maakt dat je gaat nadenken over je eigen functioneren en hieruit kun je leren en inzichten krijgen waar je mee verder kunt in je persoonlijke ontwikkeling. 
Dit is een hele mooie manier van bewustwording, echter kan het ook wel een confronterende manier zijn omdat je vrij snel tot de kern komt. Enige moed is hiervoor wel vereist!Ik ben praktisch ingesteld en werk graag met praktische oefeningen (NLP), die zeer to-the-point zijn en waar je dus zelf gelijk mee aan de slag kunt. Ik hou van "niet lullen maar poetsen", dus geen lange gesprekken.Je leert kijken naar jezelf en hoe je de dingen doet. Met de oefeningen krijg je inzichten en kijken we hoe je de dingen anders kunt gaan doen, zodat ze beter werken voor jou. Kernwoorden daarin zijn: verdieping, verrijking en verwondering. 

 

Over Kijkje in je hart

Ik ben Marieke Dercksen (1968), getrouwd, en ik heb 2 ruwharige teckels, Jip en Moos. Oorspronkelijk kom ik uit Rotterdam, maar ik woon sinds 2021 in het Westland.

Ik ben altijd werkzaam geweest in de zorg, en had de vaste overtuiging dat dat mijn plek was, mijn vak. Elke keer als ik wisselde van baan dacht ik dat ik mijn "forever" werkplek had gevonden, om er na een tijdje achter te komen dat dat toch niet zo was. Weer een teleurstelling met telkens dezelfde vraag "wat wil ik dan wel, wat past er bij mij, waar ben ik goed in, maar vooral...waar word ik blij en gelukkig van?"
 
Ik hoorde andere mensen vaak praten over hun passie, en dat ze die gevonden hadden. Ik was dan jaloers en bleef achter met de vraag "wat is dan mijn passie? En ga ik die ooit vinden?"
 
Nadat ik een aantal keer was vastgelopen, en ik er inmiddels achter kwam dat ik HSP/HSS-er ben (zie uitleg bij HSP/HSS) heb ik een coach gezocht. Samen hebben we mijn gebruiksaanwijzing gevonden, en gaandeweg kwam ik erachter wat mijn passie is. En dat was iets wat ik eigenlijk al heel lang wist, maar nooit hardop durfde uit te spreken, laat staan uit te gaan voeren...! 


Kijkje in je hart

Marieke Dercksen

Sprongenloet 6
2675KV Honselersdijk

HSP coach, coaching met de hond, nlp, persoonlijke ontwikkeling en groei