Yoga voor tieners en volwassenen

Bertine Vermeer / De Thuisvlinder
Honselersdijk

De yoga die ik beoefen en met anderen deel (jong en oud) is gericht op ontprikkeling, aarding en je goed in je lijf voelen. Yoga helpt om in je eigen kracht en energie te staan en is een effectieve manier om je lichaam sterker en soepeler te maken.

Tieneryoga
In regio Zuid-Holland verzorg ik maatwerk yogalessen voor tieners. De lessen vinden bij voorkeur plaats in een gymzaal, maar zijn ook mogelijk in bijvoorbeeld een klaslokaal, vergaderkamer, of (bij mooi weer) buiten op een grasveld. Samen kunnen we kijken of een locatie geschikt is en welk soort yogaprogramma passend is. Aan een les kunnen maximaal 25 tieners deelnemen.

Sportoriëntatie-yoga
Sinds 2019 verzorg ik yogalessen in het sportoriëntatie-programma van verschillende middelbare scholen. Bij deze scholen gaat het om een serie van 3 of 4 lessen ter kennismaking met yoga. De lessen zijn toegankelijk, luchtig en gericht op het zelf ervaren van de effecten van yogabeoefening.

Online yoga (gratis)
Voor de weken dat een 'offline' les even niet mogelijk is (of gewoon als ik er spontaan zin in heb :)), zet ik mijn webcam aan voor een online zoomles vanuit de woonkamer. Wil je ook een keer meedoen? Laat dan via mijn website je emailadres achter. Dan kan ik je op de hoogte houden van aankomende online lessen. 

Yoga met vriend(in)en of collega's 
Voor wie het gezellig vindt om samen met een paar vriend(in)en of collega's yoga te doen, geef ik yogalessen op locatie. Dat kan in een woonkamer, kantoorruimte, tuin, park of bijvoorbeeld op het strand. Matjes, muziek en thee kan ik meenemen. De lessen zijn toegankelijk voor jong en oud, voor mannen en vrouwen en ook als je nog nooit eerder yoga hebt gedaan.

Over Bertine Vermeer / De Thuisvlinder

Hi, ik ben Bertine, kindercoach, (tiener)yogadocente en specialist in hoogsensitiviteit.

Zo'n 11 jaar geleden - nog wonende op Curaçao - begon ik mijn carrière als innovatie-adviseur op het gebied van kwaliteitsmanagement en duurzaam ondernemen. Tijdens mijn werk viel het mij op dat er op technologisch vlak al heel veel mogelijk was, maar dat er eigenlijk maar weinig aandacht was voor het menselijke stukje van innovatie. Wat is nodig voor een creatieve, open mindset?

Vanuit deze gedachte besloot ik 9 jaar geleden om mezelf op te leiden tot kindercoach. Daarna is daar yoga en studiecoaching bij gekomen en de specialisatie in hoogsensitiviteit. 

Hoogsensitiviteit heeft mij vroeger persoonlijk vaak in de weg gezeten. Met name omdat ik naast mijn behoefte aan rust (ontprikkeling) ook enorm kan genieten van leuke dingen ondernemen. Daarnaast kreeg ik van huis uit mee dat het belangrijk was om sociaal en actief te zijn. Jezelf afzonderen of niks doen hoorde daar niet bij. Nog steeds is het voor mij een zoektocht naar een gezonde balans tussen actie en rust, zeker nu als bonusmamma van twee jonge kinderen. Maar doordat ik me nu bewuster ben van wat ik nodig heb, is mijn sensitiviteit steeds minder een last en kan ik het steeds beter benutten. En dat gun ik iedereen die wel eens stoeit met hoogsensitiviteit.

Nieuwsgierig naar wat ik voor jou kan betekenen?
Laat het me weten, en/of meld je via mijn website aan voor mijn nieuwsbrief, dan hou ik je op de hoogte van nieuwe events en aanbiedingen.


De Thuisvlinder - Yoga & (HSP) Kindercoaching

Bertine Vermeer

Kraaijesteijn 136
2675 RC Honselersdijk

Yoga voor tieners en volwassenen