Osteopaat D.O. msc.

Osteopathie Naaldwijk
Naaldwijk

Osteopathie is een internationaal erkende manuele behandelmethode die het lichaam in zijn totaliteit bekijkt en op zoek gaat naar de oorzaak van klachten en deze behandelt. Centraal staat het zelfregulerend vermogen van het menselijk organisme.

Osteopathie is een internationaal erkende manuele behandelmethode die het lichaam in zijn totaliteit bekijkt en op zoek gaat naar de oorzaak van klachten en deze behandelt. Centraal staat het zelfregulerend vermogen van het menselijk organisme. Dit houdt in dat het lichaam, onder de juiste omstandigheden, zichzelf geneest. Osteopathie helpt bij het creëren van deze omstandigheden. Osteopathie is gebaseerd op uitgebreide kennis van fysiologie, neurologie, embryologie, pathologie, biomechanica maar vooral anatomie.

De duur en werking van osteopathie
De osteopaat tracht de oorzaak van de klacht te achterhalen door het gehele lichaam op zijn bewegingsmogelijkheid te onderzoeken. Aan de hand van de gegevens die uit het onderzoek en de intake zijn gekomen wordt een behandelplan opgesteld. Een osteopathische behandeling vindt plaats om de één tot zes weken. Naarmate een klacht langer aanwezig is zal er relatief ook meer tijd tussen de behandelingen zitten zodat het lichaam zich aan de nieuwe mogelijkheden aan kan passen.

Over Osteopathie Naaldwijk

Mijn naam is Daan Koelemij en in 2016 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut, maar merkte al snel dat ik behoefte kreeg aan meer kennis en vaardigheden. Bepaalde klachten die ik volgens het boekje en de richtlijnen van de fysiotherapie behandelde, maar geen verbetering van de klachten gaf. Nadat ik zelf in contact ben gekomen met osteopathie, sprak deze manier van behandelen mij meteen aan. 

Daarom ben ik de afgelopen jaren bezig geweest met het afronden van mijn masteropleiding in de osteopathie. Ik heb voor de richting osteopathie gekozen, omdat ik vind dat je met osteopathie dieper op zoek gaat naar de onderliggende oorzaak van de pijn of klacht. 

Osteopathie is gericht op manuele onderzoeks- en behandeltechnieken, om het zelfherstellende vermogen van het lichaam te optimaliseren. Alle structuren van ons lichaam moeten kunnen bewegen, wanneer dit beperkt wordt kan dit klachten geven. De beweeglijkheid kan onder andere verminderen als gevolg van een ontsteking, operatie, blokkade, door overrek of verkorting voor langere tijd. Deze klachten kunnen lokaal ontstaan of op andere plaatsen in het lichaam die verbonden zijn met deze regio. 

Zo kunt u bijvoorbeeld door klachten in de buik last van uw nek of rug krijgen, omdat de zenuwen en het bindweefsel deze structuren met elkaar verbindt. De kracht van osteopathie ligt in het feit dat de osteopaat het lichaam als geheel ziet. Daarom zijn we vanuit de osteopathie op zoek zijn naar balans in alle systemen in plaats van te focussen op symptomen.


Osteopathie Naaldwijk

Daan Koelemij

Verhagenplein 3
2671HS Naaldwijk

Lid van beroepsvereniging

Osteopaat D.O. msc.