Kind & Aandacht - Mindfulness & Coaching voor kinderen

Kind & Aandacht
Naaldwijk

Kind & Aandacht biedt mindfulness trainingen voor kinderen in de basisschoolleeftijd en jongeren tot 18 jaar. Omdat je de golven niet kunt stoppen, maar je wel kunt leren surfen.

Mindfulness wordt weleens gezien als ‘zweverig’ of ‘spiritueel’. Niets is minder waar. Mindfulness is zeer praktisch en eenvoudig toe te passen in het leven van iedereen. Beoefening van mindfulness betekent op een speciale manier oplettend zijn: bewust aanwezig zijn in het hier en nu, zónder te oordelen. Het zal een verrijking zijn voor je kind, nu en voor de rest van zijn leven.

De effecten van mindfulness:
Uit onderzoek blijkt dat mindfulness een positief effect heeft op het brein. Door het beoefenen van mindfulness kunnen kinderen de volgende voordelen ervaren:
* Meer rust in het hoofd én lijf. Dit zorgt ervoor dat het kind zich beter kan concentreren en daarmee de (leer)prestaties verbetert. Ook zal het kind minder impulsief op situaties reageren.
* Het zelfvertrouwen en de persoonlijke veerkracht neemt (nemen) toe. Dit komt doordat negatieve en piekergedachten afnemen. Angst en depressieve klachten kunnen hierdoor ook afnemen.
* Een betere nachtrust, doordat het kind meer ontspannen is en rust ervaart.
* Het kind leert gevoelens herkennen. Door het benoemen en accepteren van gevoelens leren ze zichzelf en anderen beter kennen.
* Minder faalangst. Door vriendelijker en minder streng te zijn voor zichzelf, krijgt faalangst minder ruimte.
* Vriendelijkheid en respect naar zichzelf en anderen nemen toe

Dit zijn mooie dingen om je kind mee te geven.

Over Kind & Aandacht

Mijn naam is Esther Zuijderwijk, hét gezicht achter Kind & Aandacht. Ik ben trotse moeder van twee jongens. Zij hebben mij zoveel wijze lessen geleerd en zij zijn voor mij een grote bron van inspiratie. 

Door het beoefenen van mindfulness ben ik mij meer bewust van mijn binnenwereld. Ik ervaar meer rust en kan beter omgaan met gevoelens, gedachten en andere prikkels die van binnen en van buiten komen. Graag had ik dit als (hooggevoelig) kind geleerd en het is nu mijn missie om alle kinderen de postieve kracht van mindfulness te laten ervaren. 

Als gecertificeerd kindertrainer mindfulness maak ik gebruik van de Methode Eline Snel, Aandacht werkt!. De 8-weekse aandachttraining is speciaal ontwikkeld voor kinderen en jongeren en is gebaseerd op het Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR) programma van Jon Kabat-Zinn, de grondlegger van mindfulness. Wil je meer weten over de methode Aandacht werkt!. Kijk dan op mijn website kind-en-aandacht


Kind & Aandacht

Esther Zuijderwijk

Geestweg 47a
2671 EB Naaldwijk

Lid van beroepsvereniging

Kind & Aandacht - Mindfulness & Coaching voor kinderen