Kinder- en jongerencoaching bij hoogsensitiviteit

Bertine Vermeer / De Thuisvlinder
Honselersdijk

Als HSP kindercoach help ik kinderen en jongeren bij het zichzelf beter begrijpen en te ontdekken waar hun talenten en ook hun valkuilen liggen; bij de bewustwording van innerlijke stemmetjes en patronen en bij het voorkomen van overprikkeling.

Coaching bij hoogsensitiviteit

Uit onderzoek van psychologe Elaine Aron bljkt dat ongeveer 20% van alle kinderen kenmerken vertoont van hoogsensitiviteit. Deze kinderen zijn geboren met gaven die hun leven extra diepgang, zingeving en plezier kunnen brengen. Helaas heeft juist deze groep kinderen vaak te maken met woede-aanvallen, faalangst, gepest worden en zelfs verschijnselen van burn-out en depressie.

Dit alles  kan het gevolg zijn van overprikkeling, perfectionisme, overdenken (en zichzelf overal de schuld van geven), en het gevoel niet begrepen te worden.

Als kindercoach is het mijn missie om kinderen te coachen bij:

  • het zichzelf beter begrijpen en te ontdekken waar hun talenten en ook hun valkuilen liggen;
  • de bewustwording van innerlijke stemmetjes en patronen;
  • het voorkomen van overprikkeling en reguleren van emoties;
  • studiecoaching, door begeleiding te bieden bij het creëren van overzicht en het herkennen van hoe iets zich verhoudt tot het geheel, wat met name bij hoogsensitiviteit kan helpen om beter te leren.

Over Bertine Vermeer / De Thuisvlinder

Hi, ik ben Bertine, kindercoach, (tiener)yogadocente en specialist in hoogsensitiviteit.

Zo'n 11 jaar geleden - nog wonende op Curaçao - begon ik mijn carrière als innovatie-adviseur op het gebied van kwaliteitsmanagement en duurzaam ondernemen. Tijdens mijn werk viel het mij op dat er op technologisch vlak al heel veel mogelijk was, maar dat er eigenlijk maar weinig aandacht was voor het menselijke stukje van innovatie. Wat is nodig voor een creatieve, open mindset?

Vanuit deze gedachte besloot ik 9 jaar geleden om mezelf op te leiden tot kindercoach. Daarna is daar yoga en studiecoaching bij gekomen en de specialisatie in hoogsensitiviteit. 

Hoogsensitiviteit heeft mij vroeger persoonlijk vaak in de weg gezeten. Met name omdat ik naast mijn behoefte aan rust (ontprikkeling) ook enorm kan genieten van leuke dingen ondernemen. Daarnaast kreeg ik van huis uit mee dat het belangrijk was om sociaal en actief te zijn. Jezelf afzonderen of niks doen hoorde daar niet bij. Nog steeds is het voor mij een zoektocht naar een gezonde balans tussen actie en rust, zeker nu als bonusmamma van twee jonge kinderen. Maar doordat ik me nu bewuster ben van wat ik nodig heb, is mijn sensitiviteit steeds minder een last en kan ik het steeds beter benutten. En dat gun ik iedereen die wel eens stoeit met hoogsensitiviteit.

Nieuwsgierig naar wat ik voor jou kan betekenen?
Laat het me weten, en/of meld je via mijn website aan voor mijn nieuwsbrief, dan hou ik je op de hoogte van nieuwe events en aanbiedingen.


De Thuisvlinder - Yoga & (HSP) Kindercoaching

Bertine Vermeer

Kraaijesteijn 136
2675 RC Honselersdijk

Kinder- en jongerencoaching bij hoogsensitiviteit