Kind & Aandacht - Mindfulness & Coaching voor kinderen

Kind & Aandacht
Naaldwijk

Kind & Aandacht biedt toegankelijke, kortlopende, 1-op-1 coaching voor kinderen in de basisschoolleeftijd en voor pubers. Met speelse en krachtige methodieken help ik kinderen meer inzicht te krijgen in zichzelf en hun zelfvertrouwen te vergroten.

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid

Als kindercoach ben ik gespecialiseerd in het (hoog)gevoelige kind en kinderen die moeite hebben met prikkelverwerking. Deze kinderen hebben vaak onrustige, drukke of dromerige hoofden. Ze kunnen snel boos, gefrustreerd of (faal)angstig reageren. Dikwijls ervaart het kind problemen met (in)slapen. 

Kindercoaching start altijd vanuit het hier en nu, is laagdrempelig en kortdurend. Ik geloof dat kinderen van nature heel goed aanvoelen wat voor hen werkt. Door een luisterend oor en praktische en speelse methodieken kan ik kinderen helpen dichter bij hun eigen oplossing te komen.

Ik geloof dat ieder kind uniek is en zich op zijn eigen manier en tempo ontwikkelt.

Werkwijze bij individuele kindercoaching:
* Vrijblijvend kennismakingsgesprek per telefoon
* Intakegesprek met het kind en de ouders
* Formulering van de hulpvraag, waarin het belang van het kind altijd voorop staat 
* Start van de individuele coachingsessies, waarbij het aantal sessies afhankelijk is van de hulpvraag en de wensen van het kind en de ouders
* Na de coachingsessies volgt een evaluatiegesprek met het kind en de ouders. Is aan de hulpvraag voldaan? Is er wellicht meer nodig? 

Wil je weten of kindercoaching voor jullie kind waardevol is? Neem dan vrijblijvend contact op. 

Over Kind & Aandacht

Mijn naam is Esther Zuijderwijk, hét gezicht achter Kind & Aandacht. Ik ben trotse moeder van twee jongens. Zij hebben mij zoveel wijze lessen geleerd en zij zijn voor mij een grote bron van inspiratie. 

Door het beoefenen van mindfulness ben ik mij meer bewust van mijn binnenwereld. Ik ervaar meer rust en kan beter omgaan met gevoelens, gedachten en andere prikkels die van binnen en van buiten komen. Graag had ik dit als (hooggevoelig) kind geleerd en het is nu mijn missie om alle kinderen de postieve kracht van mindfulness te laten ervaren. 

Als gecertificeerd kindertrainer mindfulness maak ik gebruik van de Methode Eline Snel, Aandacht werkt!. De 8-weekse aandachttraining is speciaal ontwikkeld voor kinderen en jongeren en is gebaseerd op het Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR) programma van Jon Kabat-Zinn, de grondlegger van mindfulness. Wil je meer weten over de methode Aandacht werkt!. Kijk dan op mijn website kind-en-aandacht


Kind & Aandacht

Esther Zuijderwijk

Geestweg 47a
2671 EB Naaldwijk

Lid van beroepsvereniging

Kind & Aandacht - Mindfulness & Coaching voor kinderen