TCM om in balans te komen, te zijn en te blijven met acupunctuur, chinese kruiden en tuina

Sishencong, praktijk voor Traditionele Chinese Geneeswijze
Naaldwijk

Onze gezondheid hebben we zelf in de hand. Onze leefstijl, voeding, met wie en wat wij ons omringen, zorgen voor een groot deel voor de balans in ons leven. Als deze wordt verstoord, ontstaan er klachten. TCM is de weg naar balans.

Sishencong, Praktijk voor TCM

TCM staat voor Traditional Chinese Medicine, een geneeswijze die al duizenden jaren op dezelfde effectieve manier wordt bedreven. TCM bestaat uit acupunctuur, tuiNa massagetherapie, en chinese kruidengeneeskunde. Met deze therapieën wordt balans gezocht in Qi (energie) en Zang Fu (organen) en Shèn (geest). De mens staat centraal, niet de ziekte. Deze holistische aanpak vertrouwt op het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Dunne naaldjes sturen de Qi aan, kruidenformules ondersteunen en herstellen de organen, en de geest. Nagenoeg alle klachten kunnen worden behandeld: migraine, menstruatieklachten, sportblessures, gewrichtsklachten, darmklachten... enz. enz. Na een uitgebriede intake wordt een behandelplan gemaakt. Op maat. Persoonlijk. Voor u alleen. "A journey of a thousand miles begins with a single step" - Lao Zhi . Iedere dag is een goed dag om te beginnen aan een gebalanceerd leven. Sishencong is een allround praktijk, maar heeft specialisaties in Huidklachten, Pijnbestrijding, en ondersteuning bij Oncologische- en neurologische aandoeningen. Zonder bijwerkingen, met resultaten door uw eigen lichaam in werking gezet. 

Over Sishencong, praktijk voor Traditionele Chinese Geneeswijze

Ik ben in 1965 geboren in een ondernemersgezin. Mijn zussen en ik zijn altijd uitgedaagd door onze ouders om het beste in onszelf naar boven te halen. Eerst zelf proberen, net zo lang tot het is gelukt. Van fouten leer je, zei mijn vader. Het geeft je veerkracht. 

Na een commercieel technische opleiding heb ik jaren gewerkt in de keukeninrichting bij diverse bedrijven als Franke Roestvrijstaal en Brunzeel keukens, en Odevi Watermanagement waarbij legionelle preventie de belangrijkste tak van sport was. Toen mijn man in 1999 een ernstig motorongeval kreeg, kwam ik in  aanraking kwam met TCM. Ik was direct gefascineerd over de mogelijkheden om iemand met ernstig letsel te doen herstellen. Na eerst (onverwacht) moeder te zijn geworden van een zoon, en 2 jaar later van een dochter, ben ik in 2004 begonnen aan de studie Chinese Geneeswijzen. Tijdens deze studie en de (inter)-nationale stages en congressen is de passie ontstaan voor de Huid. Na 7 jaar studie TCM kon ik aan mijn specialisaties beginnen: dermatologie en pijnbestrijding. Door mensen met Huidklachten inzichten te geven over hun aandoening, kunnen ze deze beter verdragen. Dat geldt ook voor pijn. Als pijn je wakker houdt, moet je het aanpakken. Ik ben enorm dankbaar dat ik hierbij een steentje kan bijdragen. Mijn motto: Gezond worden, zijn, en blijven!


Sishencong, Praktijk voor Traditionele Chinese Geneeswijze

Esther Pas

Verhagenplein 3
2671HS Naaldwijk

Lid van beroepsvereniging

TCM om in balans te komen, te zijn en te blijven met acupunctuur, chinese kruiden en tuina